اطلاعیه برگزاری دوره جامع آینده پژوهی

موسسه آموزش عالی طلوع مهر با همکاری مرکز آینده پژوهی تهران، دوره جامع آینده پژوهی (سطح 1 و 2) را به طور فشرده در 3 روز تحصیلی برگزار می نماید.

«دريافت بروشور آينده پ‍ژوهي»

ayandeh-puster

موسسه آموزش عالي طلوع مهر قم دوره هاي آموزش آينده پ‍ژوهي را با همكاري مركز آينده پژوهي تهران و با بهره گيري از مجرب ترين اساتيد اين حوزه براي اولين بار در استان قم برگزار نموده است. از دوره هاي برگزار شده مي توان به ارائه سطح اول در تاريخ هاي 22/4/91 و 27/11/91 و همچنين برگزاري سطح دو در تاريخ 3/12/91 و 4/12/91 اشاره كرد كه با استقبال بي نظير علاقمندان روبرو گرديد و در پايان دوره، گواهينامه معتبر به شركت كنندگان اعطا گرديد .از اين رو قصد داريم با برگزاري دوره هاي جدید در سطوح مقدماتي(براي شركت كنندگان جديد) و سطوح تكميلي و با بهره گيري از مجرب ترين اساتيد كشوري در حوزه آينده پژوهي به نياز علاقمندان پاسخ دهيم.

آينده پژوهي چيست؟
آینده‌پژوهی مشتمل بر مجموعه تلاش‌هایی است که با واکاوی منابع، الگوها، و عوامل تغییر یا ثبات، به تجسّم آینده‌های بالقوّه و برنامه ریزی برای آنها می‌پردازد. آینده‌پژوهی بازتاب دهنده چگونگی زایش واقعیّت فردا از دل تغییر یا ثبات امروزاست.
آینده‌پژوهی برابر عبارت لاتین «Futures Study» است. واژه جمع Futures به این دلیل استفاده شده‌است که با بهره‌گیری از طیف وسیعی از روشها و بجای تصوّر «تنها یک آینده»، به گمانه زنی‌های نظام مند و خردورزانه، در مورد نه تنها یک آینده بلکه چندین آینده متصوّر مبادرت می‌شود.
موضوعات آینده‌پژوهی دربرگیرنده گونه‌های ممکن محتمل و دلخواه برای دگرگونی از حال به آینده هستند.

اهمیت آینده‌پژوهی:
سرعت تغییرات آنچنان سرسام‌آور است که دیگر نمی‌توان با روش‌های سنتی با آنها کنار آمد. «اگر با تغییرات همگام نشوید، زیر چرخ عظیم تغییر خرد خواهید شد». امّا آیا امکانی برای آگاهی یافتن از آینده برای ما وجود دارد؟ قطعاً در مورد آینده هیچ چیز یقینی وجود ندارد و این از اصول آغازین آینده‌شناسی است. اما اصل دیگری هم وجود دارد که: انسان می‌تواند در سرنوشت آینده تأثیرگذار باشد. در این میانه دانشی زاده می‌شود که کوشش می‌کند با پیش‌بینی عوامل اثرگذار در تغییرات آینده به صورتی دوگانه، هم مهار تغییرات را در دست گیرد و هم جامعه را برای این تغییرات آماده کند. آینده پژوهی فراتر از پیش‌بینی است و ادعای پیش‌گویی هم ندارد. آینده‌پژوهی هنر شکل دادن به آینده‌است، به آن شکل که آینده را می‌خواهیم. کسانی که این دانش را در دست دارند هم‌اکنون هم به آینده جهان به دلخواه خواستۀ خود، شکل می‌دهند. می‌توان کشورها و جوامعی را دید که نتوانستند خود را با تحوّلات سازگار کنند و از این جهت از هم فروپاشیدند. آنها ذات تغییر را درست نشناختند. آینده‌شناسی از این منظر دانش شناخت تغییرات است. شناخت آینده از حیاتی‌ترین علوم مورد نیاز هر انسانی است.

تاريخ برگزاري :
سطح يك: جمعه 1 آذرماه 92                                       مدت دوره 8 ساعت    مبلغ دوره 80/000
سطح دو: جلسه اول 8آذرماه /جلسه دوم 15 آذرماه 92      مدت دوره 16ساعت    مبلغ دوره 120/000

دریافت فرم ثبت نام