جمعه, 14 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع احکام و آثار ثبت ازدواج مجدد در حقوق ایران با تاکید بر تحلیل آرای قضایی توسط دانشجوی مقطع ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک سرکار خانم پریسا سلمانی برگزار شد؛ در این جلسه جناب آقای دکتر محمد جواد بحرینی به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش شناخت چالش‌های مرتبط با ثبت ازدواج مجدد در نظام حقوقی ایران از طریق تحلیل آرای قضایی مرتبط می‌باشد.
روش‌شناسی پژوهش: روش این پژوهش توصیفی و تحلیلی می‌باشد.
یافته‌ها: قانونگذار ثبت ازدواج مجدد را به دلایل متعددی، لازم و ضروری دانشته است و مسئولیت عدم ثبت را بر عهده زوج قرار داده است. همچنین سردفتری که ازدواج مجدد بدون مجوز را به ثبت برساند، دارای مسئولیت می‌باشد. در نتیجه ازدواج مجدد بدون مجوز، اجازه ثبت را دریافت نمی کند و از این جهت تجمیل بار لزوم ثبت ازدواج مجدد بر زوج، به نحوی تکلیف مالایطاق است، زیرا از یک طرف ملزم به ثبت است و از طرف دیگر امکان ثبت چنین ازدواجی وجود ندارد و اصلاح قانون در این خصوص ضروری است.
نتیجه‌گیری: لزوم ثبت ازدواج مجدد بر هیچ شخصی پوشیده نیست و تمامی ادله‌ای که برای ثبت ازدواج به طور کلی وجود دارد، به طریق اولی در ازدواج مجدد وجود داشته و این لزوم توسط ادله خاص برای ثبت ازدواج مجدد، تقویت می‌شود. لزوم ثبت ازدواج مجدد شامل ازدواج مجدد دائم می‌شود و لزوم ثبت ازدواج موقتی که ازدواج مجدد محسوب می‌گردد، فقط به موارد خاص باردار بودن، شرط ضمن عقد و توافق طرفین می‌گردد. قانون حمایت از خانواده 1391 ثبت ازدواج مجدد را برای زوج الزامی دانسته است و برای عدم ثبت توسط زوج مسئولیت کیفری قائل شده است. رویه قضایی با تفکیک بین ثبت ازدواج مجدد به عنوان تشریفات ازدواج مجدد و شرایط صحت نکاح، عدم ثبت ازدواج مجدد را در صحت نکاح  بی تأثیر می‌داند.