جمعه, 14 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع مزایده اموال غیردولتی از منظر حقوق ایران توسط دانشجوی مقطع ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک جناب آقای مصطفی فیضی برگزار شد؛ در این جلسه جناب آقای دکتر محمد جواد بحرینی به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

تامین حقوق همه افراد جامعه اعم از حقیقی و حقوقی و دستیابی به عدالت مستلزم این است که مقررات وقوانینی که حقوق و تعهدات اشخاص را تعیین می نماید و اصطلاحا حقوق تعیین کننده نامیده می شوند، بوسیله دسته دیگری از مقررات مورد ضمانت واقع شود که به این دسته از قوانین حقوق تضمین کننده می گویند تا ازاین راه از نقض قوانین و مقررات و عدول نسبت به آن جلوگیری شود. به معنای دیگر هرگاه در جامعه حقوق اشخاص مورد خدشه قرار بگیرد، به مقرراتی جهت احقاق حقوق تضییع شده اشخاص به ایشان نیاز داریم  که در این رابطه  آیین دادرسی مدنی، قوانین و مقرراتی را برای مراجعه مدعیان به مراجع صالح، جهت رسیدگی و احقاق حقوق ضایع شده آنها و برخورد قانونی با تضییع کننده حق، پیش بینی کرده است. بنابراین اگرچه صادر کردن حکم و وضع قوانین از امور مهم دادرسی محسوب می شود ولی به تنهایی صرف صادر کردن یک حکم، نمی تواند هدف دادرسی را که همان عدالت و انصاف است تامین نموده و افراد را به حقوق قانونی خود برساند بلکه باید هدف نهایی دادرسی که اجرای حکم است محقق شود. درهمین رابطه یکی از مصداق های رسیدن به عدالت در جامعه این است که فرد دارای مال مورد وثیقه بتواند با فروش مال مورد وثیقه به حق و حقوق خود دست پیدا کند. مطابق قانون معمولا فروش اموال از طریق مزایده انجام می شود که شرایط برگزاری آن باید  بطورصحیح و با دقت انجام شود. بنابراین بررسی همه جانبه نحوه برگزاری مزایده از زمان توقیف اموال تا واگذاری اموال به برنده مزایده و پس از آن ضروری به نظر می رسد. بدین جهت در این پژوهش تلاش نمودیم پس از بیان کلیات و توضیح واژه ها و مطالب ضروری در رابطه با مزایده تمامی مراحل مزایده را بطور دقیق بیان کرده و چالش های موجود را بیان کنیم و حتی الامکان راهکارهایی برای برطرف نمودن این چالش ها پیشنهاد نماییم.