به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع راهکارهای ایجابی و سلبی پلیس در مقابله با جرایم مجازی علیه زنان توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی سرکار خانم زهرا لهراسبی نیچکوه برگزار شد؛ در این جلسه دکتر محمد علی حاجی ده آبادی به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

امروزه گسترش تمایل استفاده از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی شرایط و بستر مساعدی برای ظهور جرایم در فضای سایبر به وجود آورده است؛ از جمله این جرایم، جرایم مجازی بر علیه زنان است که در گونه های جرایم منافی عفت و اخلاق عمومی(روابط نامشروع، دامن زدن به حساسیت های زناشویی و قوادی)، کلاهبرداری مجازی و جرایم علیه محتوای داده ها(انتشار تصاویر خصوصی و تحقیر شخصیت) پدیدار می گردند. این جرایم نه تنها در نخستین گام به ضرر خود زنان می باشد بلکه بنیان مهمترین نهاد جامعه، یعنی خانواده را سست میکند و آن را از هم می پاشد. بر همین اساس، نقش پلیس به عنوان یکی از نهادهای مسئول برقراری امنیت و مقابله با جرایم مجازی بر علیه زنان وظیفه و نقش بسیار مهمی در پیشگیری از این نوع جرایم در شبکه های اجتماعی یکی از ضروریات می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی راهکارهای ایجابی و سلبی پلیس در مقابله با جرایم مجازی بر علیه زنان نقش انجام گرفته است. پژوهش حاضر از نوع کتابخانه ای است که پژوهشگر  با رجوع به منابع معتبر به تحلیل و توصیف محتوا پرداخته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که با توجه به اینکه تاکنون سیاست جنایی ایران در مقابله با این جرایم در فضای مجازی آنچنان مثمر ثمر نبوده، ولیکن پلیس با توجه به رشد فناوری و به موازات آن، افزایش بی رویۀ جرایم مجازی بر علیه زنان توانسته است با بهره گیری از آموزه های جرم شناسی، آموزش همگانی، تدابیر نظارتی و استفاده از نرم افزارهای تخصصی با این جرایم مقابله کند و به عنوان حافظ نظم و امنیت در این حوزه، نقشی مؤثری را ایفا کند. لذا، با توجه به ویژگی های خاص و منحصربه فرد، فضای مجازی پلیس فتا در کنار پلیس اینترپل میتواند با راهکارهای ایجابی(تربیتی-آموزشی، امنیتی- تقویتی) و سلبی(نظارتی- مراقبتی، فنی و منفعت زدایی- انگیزه زدایی) از انعطاف‌پذیری و جامعیت لازم برخوردارند، نسبت به مقابله با این جرایم اقدام نماید.