سه شنبه, 11 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع تعیین ارتباط بین فعالیت بدنی هفتگی با کیفیت خواب در بزرگسالان توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته فیزیولوژی ورزشی سرکار خانم سعیده سادات موسوی برگزار شد؛ در این جلسه دکتر حمید امینی - دکتر محسن اکبرپور بنی به عنوان اساتید راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

مقدمه : در این تحقیق ارتباط بین فعالیت بدنی هفتگی با کیفیت خواب در بزرگسالان مورد بررسی قرار گرفت.

روش کار: تعداد ۲۴۳ نفر در این تحقیق شرکت کرده اند. پرسشنامه های این تحقیق را پرسشنامه آی پک و پرسشنامه کیفیت خواب تشکیل دادند. برای سنجش و ارزیابی کیفیت خواب از پرسشنامه پیتس بورگ ( PSQI)  استفاده شد. برای اندازه گیری سطح فعالیت بدنی از پرسشنامه آی پک (IPAQ)  نسخه کوتاه شده استفاده شد. طراحی  پرسشنامه ها بصوررت چاپ شده توسط محقق بصورت تصادفی در مکان های مختلف و با رضایت شرکت کنندگان  تکمیل و انجام شد. در پرسشنامه سن و جنسیت قد و وزن   و  اسکرین تایم ( زمانی که صرف دیدن تلوزیون و استفاده از اینترنت و بازی های کامپیوتری میشود) افراد پرسیده شد.
یافته ها : در ابتدا و برای بررسی تفاوت های بین مردان و زنان، از آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای ارزیابی طبیعی بودن توزیع داده ها استفاده شد. نتایج این آزمون حاکی از آن بود که تمام داده ها از توزیع طبیعی برخوردار نمی باشند. از اینرو از آزمون های ناپارامتریک برای بررسی تفاوت های بین گروهی استفاده شد. همچنین در ادامه جهت مقایسه گروهی بین متغییر ها از من ویتی و برای بین گروها از با استفاده از آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. تمام روش‌های آماری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 انجام شد. سطح معنی‌داری تعیین شده برای این تحقیق برابر یا کمتر از 0.05 بود.
بحث : در تحقیق حاضر دیده شد که فعالیت بدنی با شدت متوسط می تواند کیفیت خواب را معنا دار کند. از اینرو می توان  نتیجه گرفت انجام فعالیت های ورزشی با شدت متوسط می تواند باعث بهبود کیفیت خواب از طریق کاهش استرس و ترشح ملاتونین در مغز شود.