شنبه, 15 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع صيانت از حقوق اشخاص در برابر تصميمات شهرداري ها در پرتو آرا ديوان عدالت اداري  توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته حقوق عمومي سرکار خانم زهرا معماريان برگزار شد؛ در این جلسه دکتر علی مشهدی و استاد مشاور دکتر مهدی رییسی به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده
امروزه گسترش شهرنشینی و به تبع آن تنوع نیازهای شهری و مطالبات شهروندان در جهت ارائه بهینه خدمات شهری، شهرداری‌ها را ملزم می‌کند که به منظور پاسخگویی به نیازهای شهر و شهروندان، اقدامات لازم را به عمل آورند، به طوری که با توجه به روند رو به رشد طرح دعاوی مالکین و ذینفعان املاکی که توسط شهرداری تصرف یا تملک شده‌اند، بررسی اقدامات مغایر قانون شهرداری که منجر به تضییع حقوق اشخاص می‌گردد و نیز جلوگیری از هرگونه عملی که شهرداری در جریان تملک و تصرف املاک به ضرر خود مرتکب می‌شود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی اهمیت و جایگاه صیانت از حقوق اشخاص در برابر تصمیمات شهرداری‌ها در پرتو آرای دیوان عدالت اداری است. روش تحقیق بر اساس هدف کاربردی و بر اساس ماهیت ‌توصیفی تحلیلی است. بنابراین با توجه به اینکه صیانت از حقوق و آزادی‌های شهروندان یکی از مهمترین آرمان‌های حقوق عمومی است و رعایت اصل حاکمیت قانون و قانونمداری در اتخاذ اعمال و تصمیمات مقامات عمومی نقش کلیدی در تحقق بخشیدن به این آرمان دارد، لذا رابطه دوطرفه شهرداری و شهروندان می‌تواند به توسعه و ارتقای کارآیی خدمات شهری و حفظ حقوق طرفین منجر شود. زیرا شهرداری‌ها در بسیاری از موارد، بدون توجه به الزامات قانونی حاکم بر نحوه تملک املاک، موجبات ورود ضرر به اشخاص را فراهم می‌آورند که این نحوه عملکرد، منجر به طرح دعاوی کثیری از سوی صاحبان حقوق مالکانه به طرفیت شهرداری و در نهایت صدور آرای فراوان علیه شهرداری می‌گردد. در این راستا دیوان عدالت اداري در صیانت از حقوق اشخاص با تأثیر مهمی که که بر تصمیمات و آرای قطعی کمیسیون‌های شهرداری می‌گذارد مانع از تضییع حقوق اشخاص می‌شود.