چهارشنبه, 19 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع نقش طلاق عاطفی در بزهکاری و بزه دیدگی اطفال و نوجوانان  توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی جابر سلطانی مطلق  برگزار شد؛ در این جلسه دکتر یحیی میرعلی بیداخویدی  به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

پژوهش حاضر با عنوان نقش طلاق عاطفی در بزهکاری و بزه دیدگی اطفال و نوجوانان،با روش توصیفی و تحلیلی بوده است.ودر انجام آن سعی گردیده است از منابع موجود اعم از کتاب ،مقالات وپایان نامه به صورت گسترده وجامع استفاده شود. بزهکاری پدیده‌ای اجتماعی است هر چند که عوامل دیگری نظیر عوامل زیستی، روانی، جغرافیایی، قومی، نژادی و موارد دیگر در نحوه شكل‌گیری و بروز نوع بزه، نقش بسیار مهمی ایفاء می‌كنند. از بعد اجتماعی یکی از اسباب و علل ایجاد کننده و تسریع کننده این بستر، وقوع طلاق عاطفی در خانواده ها و تاثیراتی است که بر روی فرزندان در زمینه های اجتماعی، اخلاقی، روانی، آموزشی، و از جمله حقوقی یعنی ارتکاب بزه و بزه دیدگی به جا می گذارد. حقوق کیفری ایران  در پرتو لوایح قضایی حمایت از کودکان و نوجوانان در طلاق عاطفی حقوقی را مقرر نکرده است.در این زمینه  می توان به جرایم ارتکابی علیه کودکان بر اساس مواد 5و6 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب 25آذر 1381 وتعیین قیم اتفاقی برای صغیر بزه دیده فاقد سرپرست یا زمانی که سرپرست بر روی او مرتکب جرم شده است،اشاره کرد در این تحقیق با استفاده از رویکردهای کل نگرانه به منظور شناسایی دقیق تر عوامل تهدید کننده فرزندان خانواده های طلاق از مسیر طلاق والدین و شناسایی عوامل تعدیل کننده مورد توجه قرار گرفته است. آنچه به عنوان نتیجه به آن میتوان دست یافت این است که؛با بررسی لایحه حمایت از کودکان ونوجوانان،ضمانت اجرای قانونی برای حمایت از بزه دیده روشن نمی باشد.وضرورت دارد که با تاسیس دادگاه ویژه یا تخصصی جهت رسیدگی بر بزه دیدگان کودک ونوجوان در اثر طلاق عاطفی انجام شود.تا خسارت روانی کودکان مورد توجه قرار گیرد.