چهارشنبه, 19 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع تاثیر تکنولوژی بلاکچین دراعتبار اسناد و املاک توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته حقوق ثبت اسناد و املاک جناب آقای محمدرضا بابایی برگزار شد؛ در این جلسه دکتر سید محمد امین زاده به عنوان استاد راهنما حضور داشتند ؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

در پژوهش پیش رو به روش توصیفی-تحلیلی به بررسی تأثیر تکنولوژی بلاکچین بر اعتبار اسناد  پرداخته شده است. اعتبار اسنادی از راهکارهای پراقبال فعالین تجارتهای کلان و بین الملل در زمیه افزایش امنیت و کاهش ریسک معاملات است که به موجب آن خریدار، از مؤسسه مالی معتبری همچون بانک درخواست گشایش اعتبار اسنادی نموده بدین وسیله فروشنده اطمینان می یابد که در صورت ارائه مستندات انجام تعهد مبلغ به وی ایصال خواهد شد. این فرایند که سابقاً مبتنی بر سیستم کاغذی و مشتمل بر مخاطرات زیادی بود، هم اکنون نیز علی رغم مزایای فراوان سیستم الکترونیکی مستلزم صرف زمان و هزینه فراوان است. علی القاعده هر تلاششی در راستای کاهش زمان یا هزینه کارایی اعتبار اسنادی را افزایش خواهد داد نوشتار حاضر به هدف تبیین امکان انتقال فرایند اعتبار اسنادی از شیوه فعلی به بستر بلاک چین و قرارداد هوشمند به عنوان مدل پیشنهادی با روش توصیفی تحلیلی به تطبیق مراحل آن در هر دو شیوه با یکدیگر و نیز کفایت سنجی قوانین از طریق بررسی حمایت سند ucp و قوانین موجود در این حوزه و سازگاری اش با فناوری بلاک چین و قرارداد هوشمند می پردازد. یافته های این پژوهش حاکی از آ« است که اجرای اعتبار اسنادی در بستر بلاک چین به عنوان سیستمی با ایمنی بالا و با بهره گیری از قرارداد هوشمند (خوداجرا) ضمن افزایش امنیت معامله و امکان حفظ اسناد ارائه شده، منجر به کاهش دخالت نیروی انسانی شده و روند آغاز تا پایان اعتبار اسنادی را کوتاه پرسرعت و کم هزینه می نماید. ال سی نسیه یا مدت دار در بستر بلاک چین نیز به دلیل ابتنا بر دارایی های هوشمند بی نیاز از لزوم تطبیق بر قوانین سوئیفت و FATF که همچنان دارای مشکلاتی همچون نبود خط مستقیم بین بانکها در کشورهای مختلف هستند، می باشد.