شنبه, 08 ارديبهشت 1403

جلسه دفاع از پایان نامه احمد محمد شیرازی دانشجوی مقطع ارشد رشته فقه و حقوق خصوصی صبح امروز در سالن جلسات موسسه آموزش عالی طلوع مهر برگزار شد.

این جلسه با حضور اساتید از جمله دکتر محمدی و دکتر بحرینی(اساتید داور) و دکتر احمدزاده(استاد راهنما) برگزار شد و پایان نامه شیرازی دانشجوی رشته فقه و حقوق خصوصی مورد ارزیابی قرار گرفت.

شیرازی در دفاع از پایان نامه گفت: خریدار با حسن نیت شخصی است که بدون توجه وآگاهی به انگیزه شوم و پلید مدیون که قصد انتقال اموال خود به منظور فرار از ادای دین را دارد، وارد گفتگو و مذاکره می‌شود و سپس اقدام به انعقاد قرارداد می‌نماید و با ایجاب از ناحیه مدیون و قبول از ناحیه خریدار و با پرداخت تمامی ثمن معامله، مال موضوع فرار از دین را تملک می‌نماید،

وی افزود: وضعیت معامله به انگیزه فرار از ادای دین چه از لحاظ فقهی و چه از لحاظ حقوقی دچار ابهام می‌باشد.  گروهی از فقها و حقوق‌دانان با توجه به انگیزه مدیون که قصد اضرار به طلبکار یا طلبکاران را دارد معامله وی را غیر صحیح (باطل یا غیرنافذ) می‌دانند و گروهی نیز با توجه به موادی خاص از قانون تجارت و قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی وتغییر و تحولات قانونگذار در قانون مدنی و در بحث معامله به انگیزه فرار از دین نظریه غیرقابل استناد بود معامله نسبت به طلبکار را برگزیده‌اند، اما گروهی که معاملات مدیون را غیرصحیح می‌دانند بیشتر به جنبه تکلیفی حسن نیت در قراردادها که همان صداقت و راستی در گفتار و اعمال حقوقی و داشتن حسن نیت و پرهیز از خدعه، نیرنگ و عدم سوءنیت را ملاک قرار داده‌اند، اما به بعد دیگر حسن نیت که همان حسن نیت حمایتی که ناشی از جهل طرف معامله به واقع می‌باشد، هیچ‌گونه توجهی ندارند.

شیرازی در پایان دفاع تصریح کرد:  در صورتی که خریداری که بدون علم و اطلاع از انگیزه مدیون مبادرت به انعقاد قرارداد می‌نماید و تمامی ثمن معامله را نیز پرداخت می‌نماید، قابل حمایت می‌باشد و غیرعادلانه و برخلاف انصاف است که معامله وی محکوم به بطلان گردد.