✅ همایش قم آینده و آینده قم در موسسه آموزش عالی طلوع مهر برگزار می‌شود

مدیر گروه آینده پژوهی موسسه آموزش عالی طلوع مهر از برگزاری همایش آینده پژوهی در قم خبر داد.

دکتراسماعیل شراهی در صد و هشتاد و نهمین جلسه اتاق فکر توسعه استان قم با اشاره به اینکه آینده پژوهی یک رشته جدید محسوب می‌شود اظهار کرد: در دنیا از حدود صد سال پیش این حوزه فعال شده و از 30 سال پیش تقریباً به عنوان یک حوزه دانشی مطرح شده است در ایران هم به صورت تخصصی و حرفه‌ای از اواسط دهه ۷۰ فعال شده و در اواخر دهه ۸۰ شکل آکادمیک به خود گرفته است.

وی با اشاره به اینکه این رشته هنوز توسعه کافی نیافته و در چند دانشگاه بصورت محدود ارائه می شودد، اظهار داشت: موسسه آموزش عالی طلوع مهر قم از سال 94 در رشته آینده ‌پژوهی پذیرش دانشجو داشته است و اولین گروه فارغ التحصیلان نیز در حال تهیه پایان نامه ها هستند که این پایان‌نامه‌ها یک ظرفیت علمی خوب برای توسعه قم با نگاه به آینده پژوهی محسوب می‌شوند.

مدیر گروه آینده پژوهی موسسه آموزش عالی طلوع مهر با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آینده پژوهی در موسسه آموزش عالی طلوع مهر گفت: مسائل شهر و استان با رویکرد آینده پژوهی در کارگاههای ایجاد شده تبیین می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری همایش فصلی آینده پژوهی توسط موسسۀ آموزش عالی طلوع مهر در سال آینده گفت: تلاش می‌کنیم این همایش‌ها با محوریت مسائل استان قم برگزار شود

دکتر شراهی ادامه داد: برای آینده دوره های آموزشی تخصصی در حوزه آینده پژوهی تعریف کرده ایم که برای مخاطبین خاص که در حوزه برنامه‌ریزی توسعه در ادارات فعال هستند، کاربرد داشته باشد.

وی با اشاره به نام گذاری اول مارس به عنوان روز آینده از سال 2003 گفت: امسال ما به همین مناسبت برگزاری همایش قم آینده و آینده قم را پیش بینی کرده ایم که چهارشنبه 9 اسفند برگزار خواهد شد.

دکتر شراهی ادامه داد: محوریت این همایش آینده قم است و در حال تلاش هستیم تا این همایش ثبت آی اس سی شود.

معاون توسعه و فناوری جامعه المصطفی با اشاره به مطرح شدن مباحث آینده‌پژوهی شهری در این همایش گفت: تلاش می‌کنیم در این بخش تبیین کنیم که آینده پژوهی چیست و چه ارتباطی با مباحث شهر دارد که یک ارائه علمی خواهد بود و بعد هم در پایان همایش میزگرد کلی خواهیم داشت که عنوان چالش ها و کلان چالش های قم را خواهد داشت و مباحث مربوط به قم و چالش های آینده در این میزگرد مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه مسائل فرهنگی اجتماعی در حوزه آینده پژوهی نیاز به یک همایش خاص دارد افزود: در خارج از ایران هم این فضا در حال مطالعه است ولی اغلب قید محرمانه دارد و منتشر نمی شود.

سید حسن رضوی، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم هم در این جلسه با اشاره به اهمیت علم آینده‌پژوهی در دنیای امروز گفت: ما در کشور شاید خیلی دیر به این بحث توجه کردیم و این همایش می‌تواند به عنوان یک پایلوت و شروع این نگاه باشد.

وی با اشاره به آینده پژوهی و اهمیت آن برای استان قم، اظهار کرد: با توجه به گستردگی و نیازبه آینده پژوهی باید شرایطی بوجود آید که این بحث تداوم داشته باشد.

حجت الاسلام‌والمسلمین علی بنایی، رئیس کانون هم اندیشی تعالی و توسعه استان قم هم در این جلسه با اشاره به اینکه وارد شدن آینده پژوهی به موسسه آموزش عالی‌ها در سال ۸۸ در شورای انقلاب فرهنگی تصویب شده گفت: در حال حاضر در ایران فقط چند موسسه آموزش عالی این رشته را در سطح ارشد و دکترا ارائه می دهند که یکی از آنها موسسه آموزش عالی طلوع مهرقم است.

وی افزود: قم یکی از معدود شهرهای عالم است که در روایات ائمه معصومین (علیهم السلام) به تاریخ آیندۀ آن و نقش عظیم و فوق العاده اش اشاره شده است. نقشی که قم درآینده تاریخ ایفا خواهد کرد خیلی روشن و شفاف است. این نقش در عصر غیبت و قبل از ظهور امام زمان (عج) بارزتر است چرا که در این دوران قم دراوج شکوفایی علمی قرار گرفته و در تولید علم جهانی نقش موثری ایفا می‌کند.

حجت‌الاسلام بنایی با اشاره به اهمیت تعیین نقشه راه برای تولید علم در قم خاطرنشان کرد: از مسیر آینده‌پژوهی می‌توان برای قم به عنوان یک شهر علمی و شهر اهل بیت و شهر زیارتی برنامه‌ریزی کرد و نقشه راه طراحی کرد، آینده درخشان قم می تواند در ابعاد مختلف مورد توجه علاقه مندان به آینده نگاری و آینده پژوهی قرار گیرد و آینده این شهر را بر اساس آموزه های معصومین (علیهم السلام) مورد بررسی و پژوهش های علمی قرار دهند.