شنبه, 02 تیر 1397
ابتدا  //  خبر و گزارش  //  خبرها  //  ✅ اظهارات اساتید حوزه آینده پژوهی در همایش قم آینده و آینده قم

96-12-09 12هشدار عضو هیات علمی دانشگاه عالی دفاع در خصوص عدم برنامه ریزی برای آینده قم

عضو هیات علمی دانشگاه عالی دفاع با بیان اینکه میزان مهاجرت به قم، وضعیت مراکز حوزه‌های علمیه و سایر نکات دیگر باید مشخص شود، نسبت به عدم برنامه ریزی بلندمدت برای آینده قم هشدار داد.

عبدالرحیم پدرام در همایش قم آینده و آینده قم که در موسسه آموزش عالی طلوع مهر برگزار شد، با اشاره به اینکه درک تحولات آینده برای انسان امروز دشوار است، اظهار کرد: کشورهای اسلامی برای دفاع از اسلام و عقب نماندن از کشورهای غربی باید در راستای تحول نوین اسلامی قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه شهر قم ظرفیت بسیار بالایی برای تحولات نوین دارد، گفت: این تحولات عظیم نیازمند یک برنامه منظم و دقیق است زیرا اگر برنامه‌ریزی مناسب صورت نگیرد مسیر پیشرفت شهر در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد.

این استاد موسسه آموزش عالی طلوع مهر با اشاره به اینکه کم‌تر از 30 درصد برنامه‌ریزی‌های بعد از انقلاب محقق شده است، عنوان کرد: در قانون اساسی آمریکا یک بند QER وجود دارد که بر اساس آن دولت وظیفه دارد در سال اول حکومت خود افق 20 ساله کشور را تبیین کند.

وی ادامه داد: در ادامه این قانون آمده است که دولت در سال دوم حکومت خود باید یک برنامه‌ریزی مناسب برای رسیدن به اهداف چهار سال آینده که قبلا مشخص شده است انجام دهد.

پدرام با بیان اینکه برنامه‌ریزی باید پابرجا باشد، خاطرنشان کرد: نگاه به آینده قم قابل پیش‌بینی نیست زیرا میزان مهاجرت به این شهر، وضعیت مراکز حوزه‌های علمیه و سایر نکات دیگر مشخص نیست.

وی با اشاره به اینکه آینده پژوهی مقدمه برنامه‌ریزی نوین است، تصریح کرد: در برنامه‌ریزی نوین باید در هر شرایطی از غافل‌گیر شدن جلوگیری شود و این جلوگیری از غافل‌گیری با دیده‌بانی آینده به دست می‌آید.

عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع با بیان اینکه آینده جهان برای انسان‌های 400 ساله است، یادآور شد: امروزه پژوهش‌هایی درحال انجام است که در آینده دیگر انسان‌ها زنده‌زا نبوده و فرزندان خود را طراحی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: چنین مباحثی ضرورت توجه به مطالعات آینده پژوهی را واضح تر می سازد و باید با تشکیل کارگروه هایی در زمینه آینده قم برنامه ریزی داشت.

photo --_--مدیر گروه آینده پژوهی موسسه آموزش عالی طلوع مهر:

نیازمند نگاه روشمند به آینده هستیم/ ضرورت شناسایی چالش های آینده قم

مدیر گروه آینده پژوهی موسسه آموزش عالی طلوع مهر با تاکید بر ضرورت شناسایی چالش های آینده قم گفت: نیازمند نگاه روشمند به آینده هستیم.

به گزارش ستاد خبری همایش قم آینده و آینده قم، دکتر اسماعیل شراهی در همایش قم آینده و آینده قم که در موسسه آموزش عالی طلوع مهر برگزار شد با اشاره به نامگذاری روز جهانی آینده گفت: معمولاً مناسبت هایی که در تقویم ها قرار دارند مربوط به گذشته هستند که تعیین چنین روزی، نگاه به فردا دارد.

وی با اشاره به گرامیداشت این روز در برخی از مراکز علمی و پژوهشی کشور افزود: دنیا به سمت فناوری های جدید در حال حرکت است و فناوری هایی را امروز می بینیم که درگذشته اصلاً تصور آن هم نمی شد.

مدیر گروه آینده پژوهی موسسه آموزش عالی طلوع مهر ادامه داد: با این نگاه نیازمند نگاه روشمند به آینده هستیم.

وی با بیان اینکه آینده پژوهی علمی است که به دنبال آینده می باشد تصریح کرد: در قم موسسه آموزش عالی طلوع مهر با ایجاد چنین رشته ای در این راستا حرکت کرده و سه دوره است که در خدمت دانشجویان آینده پژوهی هستیم.

شراهی با اشاره به پتانسیل های موجود در موسسه طلوع مهر اظهارداشت: با توجه به موقعیت قم انشاالله بتوانیم چالش های آینده را بشناسیم و راهکارهای خوبی برای آن داشته باشیم.

96-12-09 8عضو هیات علمی جامعه المصطفی عنوان کرد:

زندگی مهاجرینی از 140 کشور در قم

عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه جایگاه قم را باید به یک تمدن جهانی تبدیل کنیم گفت: مهاجرین بیش از 140 کشور در قم زندگی می کنند.

به گزارش ستاد خبری همایش قم آینده و آینده قم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی در همایش قم آینده و آینده قم که در موسسه آموزش عالی طلوع مهر برگزار شد، با اشاره به اینکه اسلام آینده جهان و هستی را مشخص کرده است، اظهار کرد: در روایات اهل بیت(ع) قم به عنوان مرکز تجمع بندگان مؤمنان خدا مطرح شده است.

وی با بیان اینکه امروز قمی اصیل کم‌تر پیدا می‌شود، عنوان کرد: از ابتدای تاریخ شهر قم، این شهر یک شهر مهاجرپذیر بوده و امروزه از بیش از 140 کشور جهان مهاجر در خود جای داده است؛ این مهاجرین تنها برای دین به شهر قم نقل مکان کرده‌اند چراکه شهر قم از نظر آب و هوا هیچ‌گونه جاذبه‌ای برای گردشگران ندارد.

عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه جایگاه قم را باید به یک تمدن جهانی تبدیل کنیم، مطرح کرد: قم یک شهر آینده ساز است و در روایات متعدد آمده است که بیش‌تر یاران امام زمان(عج) از شهر قم هستند.

وی با بیان اینکه قم باید تمام تمدن‌های جهانی را زیر شعاع خود قرار بدهد، خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و مناسب باید یک آینده موفق و روشن باتوجه به موازین اسلامی برای شهر قم در نظر بگیریم؛ تمدن شهر قم باید با خردگرایی و عقل صورت بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی با اشاره به اینکه تجمل‌گرایی و دنیاگرایی در تمدن قم جایی ندارد، تصریح کرد: تمدنی که قم بنیان‌گذار آن خواهد بود دارای بیش‌ترین روحیه تعامل و همکاری است؛ تمدن قم به تمام نیازهای انسان‌ها آگاهی داشته و آن‌ها را رفع می‌کند.

وی با بیان اینکه تمدن قم باید با تحلیل و بررسی دقیق روایات شکل بگیرد، یادآور شد: امیدواریم خداوند عنایت ویژه‌ای به مردم و مسؤولین استان قم داشته باشد تا بتوانیم تمدنی که برای این شهر در نظر گرفته‌ایم را اجرایی کنیم.

حاضرین در سایت