سه شنبه, 01 خرداد 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع مجازاتهای جایگزین حبس(پابند الکترونیکی) در رویه قضایی شهر قم: چالشها و راهکارها توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی سرکار خانم افسانه حسن پورقادی برگزار شد؛ در این جلسه دکتر هادی کرامتی معز به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

عدم موفقیت کیفر حبس در راستای بازپذیرسازی اجتماعی، اصلاح و تربیت، حتی پیشگیری از جرم و تکرار جرم، سیاست‌گذاران و قانون‌گذاران در ساحت عدالت کیفری مبنی بر موضع‌گیری حبس‌زدایی و تغییرات سیاست جنایی، به پیش‌بینی جایگزین‌های کیفری و غیرکیفری راه یافت. رشد فناوری ارتباطات و اطلاعات باعث دگرگون شدن شیوه‌ی اجرای مجازات سالب آزادی و جایگزین‌های آن گردید. کنترل و نظارت پابند الکترونیک به منزله‌ی ابداع نوپا و برجسته‌ی کیفری مهم‌ترین این تغییرات و تحولات غیرکیفری با ماهیتی ناهمگون از آنچه که در نظام‌های حقوقی نوین و نوآور دارد به سیاست جنایی کشور ایران راه پیدا کرد. بنابراین گم‌گشتگی سیاست‌گذاری صحیح و مناسب برای این نظام جدید، با توجه به موضوع این تحقیق از سمت و سوء ملاحظات کیفرشناسانه و مطالعات حقوقی با استفاده از روش تحلیلی و توصیفی و روش میدانی در دادگستری استان قم بر چارچوب درست جهت تصریح و ماهیت نظام کنترل و نظارت پابند الکترونیک با توجه به پراکندگی نظرات، تعیین قلمرو اجرایی، امعان مبانی علمی، شناخت و تتبع چالش‌های فراروی تقنینی، تبیین تعهدات این نظام جدید در این استان و کشور ایران و چالش‌های فراروی سیاست قضایی و اجرایی نظام نظارت پابند الکترونیک و ارائه‌ی راهکارهای کارآمد جهت از میان برداشتن این چالش‌ها تأکید می‌گردد. پس نتیجه می‌گیریم با بازنگری آیین‌نامه‌ها و مقررات قانونی و ایجاد سازوکارهای مناسب، جامع و مانع و به طور کلی بستر و لایه‌سازی قانونی، قضایی، اجرایی برای به دست آوردن کارنامه‌ی قوی، اجتناب‌ناپذیر و عملی نظارت پابند الکترونیک در سیاست جنایی کشور را موفقیت‌آمیز ارزیابی نمود. بنابراین مطابق موضوع پایان‌نامه، در فصل اول به تعاریف و مفاهیم پرداخته‌ایم، فصل دوم به مبانی و آثار تجهیزات نظام نظارت الکترونیکی(پابند الکترونیک) آورده شده، فصل سوم هم نشانگر مهم‌ترین بحث و بررسی در زمینه چالش‌ها و راهکارهای نظام نظارت پابند الکترونیک می‌باشد.