یکشنبه, 09 ارديبهشت 1403

استاد موسسه آموزش عالی طلوع مهر گفت: کاستی های نظام آموزشی بررسی شود و در جهت عدم تکرار تجربیات غلط گام برداریم.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن مهاجرنیا در جلسه تقدیر از اساتید موسسه آموزش عالی طلوع مهر که در محل این موسسه برگزار شد گفت: خوشبختانه هدف از تأسیس این دانشگاه صرفاً اضافه کردن یک نهاد در کنار بقیه نهادهای آموزشی- پژوهشی کشور نیست و این موسسه به دنبال نوآوری است.

وی گفت: یکی از ویژگی های ارزشمند این موسسه این است که در تدوین سیاست گزاری ها بیشتر ظرفیت ها و امکانات و منابع قم مدنظر قرار گرفته است و این شایسته تقدیر است.

دکتر مهاجرنیا ایده پذیرش طلاب توسط این موسسه را مورد توجه قرار داد و گفت: از یک سیستم آموزشی وسیع مثل حوزه که وظایف تعریف شده ای دارد این انتظار این نیست که برای دروس مدیریتی در سطح جهانی برنامه ریزی کند و این نیاز احساس  می شود که باید بیرون از ساختار حوزه برای ارتقای سطح علمی طلاب فعالیت نمود.

وی افزود: اخیراً مراکز آموزشی - پژوهشی فراوانی برای جذب طلاب در قم شکل گرفته و این نشان می دهد ظرفیت عظیم حوزه نیازمند کسب سایر علوم است.

این استاد دانشگاه با تأکید بر لزوم تربیت فارغ التحصیلان مدیر و کارآمد اظهار داشت: تجربه نشان می دهد ارائه سیستم آموزشی محض پاسخگوی نیاز دانشجوی ما نیست بلکه باید با تدوین سیستم آموزشی پژوهش محور، بستری فراهم آید تا فارغ التحصیلان دانشگاهی محققان توانمندی نیز باشند.

وی در ادامه بی توجهی به الگوسازی را از دیگر مواردی برشمرد که مورد غفلت قرار گرفته است و ابراز داشت: در کشور فعالیتهای علمی و فرهنگی فراوانی صورت می گیرد ولی متأسفانه به دلیل فقدان الگوی مناسب،  بسیاری از مراکز علمی و تخصصی با مشکل جدی روبرو هستند.

مهاجر نیا تصریح کرد: با تهیه یک مدل آموزشی پژوهشی سازمان یافته در چشم انداز دانشگاه، این قابلیت ایجاد خواهد شد تا حتی دیگر مراکز دانشگاهی از ما الگو بگیرند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تأکید دارند که تولید علم مبتنی بر آزاد اندیشی است، گفت: سیاست اسلامی - دینی ما ایجاب می کند به سمتی برویم که دانشگاهی با قابلیت آزاد اندیشی اسلامی داشته باشیم.