یکشنبه, 09 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی طلوع مهر جلسه دفاع جمجاه دانشجوی مقطع ارشد رشته آینده پژوهی صبح امروز با حضور اساتید از جمله دکتر پدرام،دکتر معینی،دکتر شراهی و دکتر قربانی برگزار شد و پایان نامه دانشجوی مقطع ارشد مورد ارزیابی قرار گرفت.

جمجاه در دفاع از پایان نامه گفت: مطابق بررسي هاي صورت گرفته توسط آژانس بين المللي انرژي چنانچه روند مصرف انرژي به شکل موجود ادامه پيدا کند، ميزان دي اکسيد کربن موجود در محيط زيست تا سال 2050 به دو برابر ميزان آن در سال 2005 خواهد رسيد که از ديدگاه مسائل محيط زيستي و نقشه راه­هاي موجود قابل قبول نخواهد بود.

وی خاطر نشان کرد:يکي از مناسب­ترين روش­ها جهت دستيابي به اين هدف، در کنار روش­هايي نظير استفاده از توليد پراکنده انرژي در محل مصرف، و توليد برق کم­کربن، استفاده از وسايل نقليه موتوري است که نيروي محرکه آن‌ها از انرژي الکتريکي شبکه يا باتري­ها تامين مي­شود. اين موضوع در کليه کشورهاي توسعه يافته نظير ايالات متحده و ژاپن اهميت ويژه­اي يافته است. علاوه بر آن کشورهايي نظير چين و هندوستان نيز پيشرفت­هاي قابل ملاحظه­اي در اين مقوله داشته­اند.

جمجاه افزود: در کشور ما ارزان بودن حامل­هاي انرژي از دلايل مصرف سوخت­هاي فسيلي بوده است. آلودگي شديد هوا که بخشي از آن به دليل مصرف روزانه بالاي 80 ميليون ليتر بنزین در کشور است و محدوديت منابع نفتي و هزينه­هاي توليد بنزين در کنار کيفيت پايين خودروها و فرسودگي آن‌ها با توجه به عدم خروج آن‌ها از چرخه حمل و نقل کشور پس از پايان طول عمر استاندارد که موجب افزايش مصرف بنزين مي­شود، همگي بر لزوم همگامي با تلاش­هاي جهاني در راستاي دستيابي به فناوری خودروهاي الکتریکی تاکيد دارند. این هدف حاصل نخواهد شد مگر با برنامه ریزی دقیق، اجرا و پایش وضعیت برنامه برای حصول اهداف آن، که پیش‌نیاز آن انجام کارهای تحقیقاتی است.

دانشجوی ارشد رشته آینده پژوهی در پایان هدف اصلی تحقیق را ترسیم آينده­هاي بديل خودروهاي الکتريکي و ارائه راهکارهاي متناسب با شرايط کشور ایران خواند.